Opsætning

  

Ofte Stillede Spørgsmål (FAQ)

Generelt

Er det lovligt?

Ja det er det. Der er ikke noget ulovligt i at benytte en VPN service.
Teknologien er velkendt, mange større firmaer har eget VPN som rejsende medarbejdere tilslutter til (dette er ikke anderledes end vores service). Vi kender ikke til noget land hvor det er ulovligt at tilgå en website/service gennem et VPN, også selvom man derved 'omgår' en websites filtrering af brugerne.
Selv i lande såsom Kina og Indonesien hvor adgang til websites såsom Facebook og Youtube nogle gange er blokeret, er det ikke ulovligt at benytte en VPN service da mange bruger VPN til at tilslutte til deres firma netværk alligevel. Dog, kan vi umuligt kende til hele verdens lovgivninger så check lokalt hvis du er i tvivl. Bemærk at nogle lande forbyder brugen af stærk kryptering (mere end 128bit). Vores PPTP forbindelse bruger 128bit og vores OpenVPN bruger 256bit kryptering (jo flere bits, jo stærkere er det).

Hvordan ved jeg at det virker?

Når du er tilsluttet til CitizenVPN så er en af virkningerne at din IP adresse ser ud til at være ændret til een af vores (det er sådan at ingen kan spore dig). Det er nemt at checke om din IP adresse har ændret sig:

1: Før du tilslutter til CitizenVPN så check din IP adresse. Du kan se din nuværende IP adresse nederst her på siden eller gå ind på enhver anden website der viser din IP adresse såsom: http://myip.dk. Dette er din rigtige IP adresse, noter den.
2: Efter du er tilsluttet CitizenVPN, genindlæs websiden og se om din IP adresse har ændret sig.

Kan i se min rigtige IP adresse og gemmer i den?

Ligesom enhver anden website kan se din IP adresse, så kan vi også. Dog, når du er tilsluttet VPN'et så lagrer vi ikke hvad du gør eller hvad din IP adresse er. Når du tilslutter servicen så lagrer vi ikke hvilken IP adresse du tilslutter fra.
Når du besøger vores website så (ligesom de fleste andre websites) lagrer vi din IP adresse. Dette er for at stoppe svindel og hacking forsøg. Bemærk at dette er fuldstændig urelateret til VPN servicen. Du kan evt. læse mere om vores ingen-logning politik.

Kan jeg se web TV og andre blokerede services fra mit hjemland?

Ja, men det kommer an på om vi har en server i det land. I øjeblikket har vi servere i USA, Danmark, Storbritannien, Tyskland og Norge, så ja, du kan se TV online fra disse lande. Vi arbejder på at tilføje flere servere og alle konto-typer kan frit vælge hvilken server de ønsker at benytte på et givent tidspunkt. Bemærk at nogle TV stationer ikke er gratis og kræver separate abonnementer.

Jeg har set der findes nogle gratis proxy servere, hvorfor skal jeg så betale for jeres VPN?

Vi håber du vil passe på med dem der tilbyder gratis proxy, de har som regel en agenda de ikke fortæller om, båndbredde og servere koster mange penge så spørg venligst dig selv hvor pengene kommer fra? Vi tilbyder ikke en gratis svindel-service, i stedet leverer vi en god og hurtig VPN forbindelse der er til at betale.
Bemærk at når du bruger en gratis proxy, så er det kun websiderne der går gennem proxy-serveren så du er ikke beskyttet når du bruger skype, email, fildelings-programmer osv. De indskyder også tit reklamer og malware i data-strømmen til dig.
Brug altid en kvalitets VPN service for at være fuldt beskyttet.

Bliver min forbindelse langsommere med VPN?

Angående hastighed (båndbredde) så vil det altid opleves en smule langsommere med en VPN forbindelse. Hvis, f.eks. du har en 4 mbit forbindelse så kan du forvente at få omkring 3 mbit igennem. Vores servere er meget hurtige og har rigelig overkapacitet så du vil ikke opleve begrænsninger i hastigheden pga. selve serveren. Det kræver dog noget computer-kraft fra din computer for at kryptere/de-kryptere signalet så hvis computeren er svag så kan din hastighed blive begrænset af dette. De fleste computere har ikke nogle problemer med at blive brugt til at vise video/TV via VPN, selv små notebooks eller mobile enheder.

Du kan regne med at hastigheden bliver langsommere jo længere væk VPN serveren er fra dig. Generelt så bliver det langsommere jo længere væk du er.

I nogle tilfælde så begrænser internet udbydere bevidst båndbredden (hastigheden) når de kan se at du bruger en VPN. Det er fordi mange fildelere bruger VPN (og derfor meget båndbredde) så de koster mere for udbyderne. Hvis du tilslutter med PPTP så er det nemt for udbyderne at opdage og derfor er det ofte begrænset (specielt i det sydlige Europa og i USA). Det er bedre at tilslutte med OpenVPN hvis du kan da det er meget sværere at opdage. (specielt hvis man bruger 'Restrictive' serveren) og derfor sværere at begrænse.

Hvordan kommer jeg igang?

Du kommer i gang ved at købe en konto. Prøv f.eks. med en ubegrænset konto i et antal måneder eller en 'pay-as-you-go' konto der indeholder et antal GB (hvis du vil se meget video eller TV så anbefales en ubegrænset konto som det mest økonomiske).
Herefter vil du med det samme modtage en email med dit brugernavn/password og instruktioner til installering. Log ind i Min Konto øverst her på siden og vælg 'Kom i gang' så bliver du guidet igennem

Der er to tilslutningsmetoder, OpenVPN og PPTP. Vi anbefaler at prøve OpenVPN først, den er meget nem at installere på Windows og fungerer i langt de fleste tilfælde. På Mac kan du bruge Tunnelblick eller PPTP.
Vi har installations guides til både OpenVPN, Tunnelblick og PPTP i vores hjælpe sektion: http://www.citizenvpn.com/index.php/da/support-and-configuration.

Når det er installeret så tilslutter du blot til en VPN server og så er der åbent for det hele. Husk når du genstarter din computer så skal du tilslutte igen. Du kan checke at du rent faktisk er ordentligt tilsluttet ved at checke at din IP adresse har ændret sig. Du kan se din IP adresse ved at klikke nederst her på siden.

Hvis du løber ind i problemer så er vi klar til at hjælpe, men langt de fleste får det installeret uden videre. Send os gerne en mail, vi svarer altid hurtigt (normalt indenfor et par timer).

Hvorfor er i registreret på Bahamas?

Firmaet er faktisk registreret to steder, både på Bahamas og i Danmark (det er to forskellige selskaber). Det er således det danske firma du handler med når du køber vores service hvilket fremgår nederst på hver side (CVR nummer) og i vores handelsbetingelser. Det er firmaet på Bahamas der leverer servicen. Det er gjort på denne måde for at undgå de danske og europæiske regler omkring logning af internetbrugere. Hvis det var det danske firma der leverede servicen så ville det være nødvendigt for os at registere vores brugeres adfærd på nettet når de bruger servicen (dvs. logge hver gang de går ind på en webside, med tidspunkt, IP adresse osv.). Da vi ønsker at tilbyde vores kunder fuld anonymitet på nettet, så er det nødvendigt at vi leverer servicen uden fra EU. Vi har så valgt at sælge gennem det danske selskab for at give øget tryghed da danmark har en stærk forbruger beskyttelse.

Kan jeg få en gratis prøveperiode?

Vi har desværre ikke mulighed for prøveperioder, men til gengæld har vi en 6 mdrs Fuld Tilfredshed Eller Pengene Tilbage Garanti. Hvis du ikke er tilfreds af en hvilkensomhelst grund så kan du få alle pengene tilbage, selvom du har benyttet servicen, blot ved at gøre opmærksom på dette indenfor 6 mdr af købet. Alle køb er i øvrigt engangskøb der udløber af sig selv når perioden slutter.Installation

Det virkede fint, så genstartede jeg og nu virker det ikke! Jeg bruger Windows Vista/7/8. Hvad sker der?

Hvis du bruger OpenVPN og kan tilslutte men din IP adresse ikke ændres og blokerede sider stadig er blokerede eller siger du er uden for det land hvor den har begrænsninger til.
Dette sker som regel hvis OpenVPN-gui ikke bliver kørt som Administrator. Du kan evt. se hvordan det gøres i skridt 9-12 i vores guides (se ovenfor)

Du kan checke om den overhovedet router gennem vores server ved at se om din IP adresse ændrer sig. Bemærm din IP adresse som du kan se nederst her på websiden eller gå ind på www.myip.dk. Derefter log på VPN'et og hent websiden igen og check din IP adresse påny og se om den har ændret sig. Bemærk at den lokale IP Adresse (10.x.x.x) som der vises når du tilslutter ikke er det samme som den aktuelle IP adresse som andre websites kan se.

Husk at genstarte OpenVPN-Gui efter du har sat den til at køre som 'administrator', det kan du gøre ved at vælge 'Exit' fra OpenVPN ikonet eller genstarte computeren.
Hver gang du starter Windows vil den i øvrigt spørge om lov til at foretage ændringer og det skal du så give tilladelse til.

Does it work with Apple TV?

Apple TV har ikke indbygget understøttelse af VPN så den er ikke direkte kompatibel.
Men du kan stadig få det til at virke med Apple TV ved at få din router til at tilslutte til vores VPN (hvis den understøtter det) eller du kan indsætte en sekundær router (mellem dit Apple TV og din eksisterende router) som så tilslutter til VPN'et. Vi kan hjælpe med dette setup så lad os høre om du gerne vil prøve dette (der er nogle faldgruber vi gerne vil fortælle om unden du går ud og køber en ny router).

Kan jeg tilslutte fra forskellige enheder på samme tid med den samme konto?

Nej. I øjeblikket er det ikke muligt at tilslutte på samme tid fra forskellige enheder. Det er fordi vi bliver nødt til at undgå at en enkelt konto bliver delt mellem en masse personer.
Dog kan du sagtens installere det på så mange enheder du har lyst. Men du kan kun tilslutte fra een af dem ad gangen. Hvis du prøver alligevel så vil du blot få en fejl i retning af 'ugyldig adgangskode'.
I den nære fremtid kommer der en familie-konto type hvor du kan tilslutte flere enheder på samme tid fra samme konto.
I øjeblikket er din eneste mulighed for samtidig tilslutning at bruge to eller flere konti. Du kan evt. overveje dit forbrugsmønster og evt. vælge en Pay-As-You-Go konto som den sekundære konto hvis du ikke ser meget TV/Video fra den konto alligevel, det kan minimere omkostningerne betydeligt.

Kan jeg bruge min router til at tilslutte VPN'et

Ja du kan godt bruge din konto på en router.

Bemærk venligst at de fleste routere kun understøtter PPTP og ikke OpenVPN. Da PPTP nemt kan blokeres eller begrænses af internet udbydere så er det en god ide at checke om du kan tilslutte med PPTP fra din computer først. Hvis hastigheden er ok, så kan du antage at det også vil virke på din router.

Det er evt. en god ide at prøve det på din eksiterende router først. Dette vil bevirke at alle enheder der er tilsluttet vil gå gennem VPN'et (hvilket måske ikke ønskes) og det er måske en god test inden du går ud og investerer i en ny router.
Routeren skal understøtte 'PPTP Client' (og ikke blot 'PPTP Pass-through'). Vi kan anbefale Asus RT-N16 hvilken også er kraftig nok til at håndtere krypteringen (vi har testet op til 10 Mbit). De fleste af de rigtig billige routere kan vi ikke anbefale da de ikke er kraftige nok og derfor vil begrænse din hastighed.

Det er også muligt at installere et gratis opens-source operativ system på mange standard routere, der hedder dd-wrt og som understøtter OpenVPN. Dette er dog ikke for sarte sjæle og kan kun anbefales for eksperter. Hvis du stadig vil prøve det så kan vi sende dig et 'startup' script der laver opsætningen når dd-wrt er installeret. Du kan se mere på dd-wrt.com.

Hvis du har flere spørgsmål eller brug for hjælp med opsætning så kontakt os. Det er en god ide at sende screenshots af menuen i din router hvis du sidder fast, så kan vi nemmere hjælpe.

hvilken OpenVPN server (Standard, Alternate or Restrictive) skal jeg bruge?

For hvert land er der tre OpenVPN servere: Standard, Alternate og Restrictive. Prøv dem i den rækkefølge

For eksempel:

Først beslutter du hvilket land du vil tilslutte til. Få hjælp til at beslutte hvilket land her

For hvert land er der, i OpenVPN menuen, servernavne såsom:

CitizenVPN-DK-Standard (denne tilslutter med UDP på port 1194)
CitizenVPN-DK-Alternate (denne tilslutter med UDP på port 80)
CitizenVPN-DK-Restrictive (denne tilslutter med TCP på port 443)

Prøv dem blot i den rækkefølge. Hvis du ikke kan tilslutte til Standard serveren eller hvis den er meget langsom så prøv de andre.
'Restrictive' serveren hedder sådan fordi den næsten altid virker selv hvis du befinder dig bag en meget restriktiv firewall. 'Restrictive' serveren tilslutter på en anden måde en de andre (den bruger TCP) hvilket nogle gange kan være en smulle langsommere så se om de andre ikke virker først da du måske kan få lidt større hastighed igennem dem.

Internet udbydere begrænser ofte hastigheden for at spare penge. De kan f.eks. få websites til at vises hurtigere og få downloads til at gå langsommere. Da OpenVPN serverne minder om forskellige typer data, så kan hastigheden på hver server godt være forskellig (hvis din internet udbyder begrænser i hastighederne). Brug blot den hurtigste.Teknisk

Hvilke protokoller understøtter i?

Vi understøtter i øjeblikket PPTP (med MSCHAPv2 og 128bit MPPE kryptering) og OpenVPN (med 258bit AES kryptering).
I den nære fremtid vil vi også understøtte L2TP/IPSec, og din eksisterende konto vil automatisk kunne benytte de nye protokoller vi tilføjer.

Er der en begrænsning i båndbredden?

Nej. Alle konti benytter høj-hastigheds servere med 100 Mb/sec forbindelser i tier-1 data centre. Tilgængelig båndbredde vil blive øget efter behov.

Er der et maksimum antal bytes man må bruge?

For de Ubegrænsede konti er der ingen maksimum. For Pay-As-You-Go konti betaler du for et antal bytes så der er selvfølgelig et maksimum der alt efter hvor mange bytes du købte.

Blokkerer eller filtrerer i noget?

Nej. Vores formål er at åbne for blokeringer og fjerne filtre.

Bruger i Danske IP adresser?

Ja, den Danske server befinder sig i et stort data-center i Danmark så din IP adresse vil se ud til at komme derfra. Andre af vores servere befinder sig i deres respektive lande og bruger IP adresser fra de lande.

Min Internet Udbyder blokerer for alt undtagen port 80 og 443, kan jeg så stadig bruge CitizenVPN?

Ja!. Du kan tilslutte med OpenVPN (hent brugertilpasset installer fra Min Konto) og vælg at tilslutte på port 80, 443 eller 1194 med enten TCP eller UDP. Alle konti kan frit vælge hvilken type forbindelse de vil benytte på ethvert tidspunkt.

Virker det med NetFlix?

Ja! Du kan bruge NetFlix fra overalt i veden ved at bruge US,UK eller DK serverne (NetFlix indhold varierer fra land til land). Hvis du bruger NetFlix på dit TV gennem enten en enhed der understøtter NetFlix eller gennem PS3, Wii, XBox360 osv, så kan du sætte din router til at tilslutte VPN automatisk.

Virker det med Hulu, Pandora og andre streaming media services?

Ja! Generelt, hvis det virker i USA så kan du bare bruge USA serveren fra overalt i verden.

Hvad er forskellen mellem en Proxy og en VPN?

Ved brug af en Proxy skal du konfigurere hvert program du bruger, og et program der ikke er konfigureret benytter det ikke. Med en VPN konfigurerer du een gang og alt hvad du så gør på nettet går gennem VPN'et så du er altid beskyttet. Endvidere så krypterer en proxy ikke din forbindelse så du er ikke beskyttet mod hackere eller virus når du bruger f.eks. åbne WiFi hotspots. CitizenVPN leverer VPN så du er altid beskyttet og din forbindelse er krypteret.Fejlfinding

I get Error 619 when I try to connect with PPTP?

Fejlkode 619 er en generel kode der kan betyde flere forskellige ting, men i bund og grund når din computer slet ikke hen til serveren så det er som regel et lokalt problem på din computer eller internet forbindelse. Nedenfor er listet nogle ting du kan prøve.

Du kan prøve følgende, der er mange skridt og de er måske ikke alle relevante for dig men prøv nogle af dem (og ikke nødvendigvis i rækkefølge):
1) Genstart og forsøg igen

2) Slet VPN konfigureringen og opret den påny igen, vær sikker på at servernavnet er korrekt (også kaldet 'internet adresse'), og prøv så igen.

3) Hvis du har muligheden så prøv med en anden computer (på den samme internet forbindelse). Hvis det stadig ikke virker er det et problem med din router eller internet udbyder, gå til skridt 8, ellers fortsæt med skridt 4)

4) Installer seneste service pack hvis den ikke allerede er det. Derefter slet og genopret VPN konfigureringen. prøv derefter igen

5) Afbryd eller afinstaller firewall software, afbryd eller afinstaller Norton Antivirus og Norton Internet Security. Norton Antivirus (og anden antivirus software) kan godt skabe problemer. Hvis det virker efter at du slettede Norton Antivirus, men stopper igen efter du geninstallerer Norton Antivirus så kontakt Norton support.

6) Geninstaller driver til dit netværkskort. Prøv igen.

7) Dobbelt check at servernavn er korrekt, hvis det er muligt at vælge VPN type så vælg PPTP (ikke L2TP/Ipsec eller SSTP), og at brugernavn/password er korrekt. (kopier evt. password med kopier/sæt-ind fra emailen for at sikre at den bliver indtastet korrekt, undgå mellemrum)

8) Hvis du i skridt 3 fandt ud af at en anden computer på den samme netforbindelse heller ikke virker, så er det nok et problem med din router. Hvis der i din router opsætning er mulighed for 'PPTP Pass-through' så slå det til. Der kan også stå noget om 'GRE' eller 'Protokol 47' (ej Port 47, men Protokol 47), og disse skal tillades/slås-til.

9) Kontakt evt. din internet udbyder og spørg specifikt om de blokerer for PPTP VPN, eller om de kan se i din router opsætning om den blokerer for det.

Jeg får Fejlkode 800 når jeg prøver at tilslutte med PPTP?

Din firewall/router blokkerer muligvis for port 1723 eller GRE (protokol 47). Venligst sluk for din firewall software (f.eks. ZoneAlarm eller Norton Internet Security osv.) og/eller check om din router blokerer og åben for det. Din router har måske en option der hedder 'PPTP Pass-Through' som skal være aktiveret. Hvis du fortsætter med at have problemer så prøv med OpenVPN istedet.

Jeg får fejlkode 868 når jeg prøver at tilslutte med PPTP?

Som regel er det hvis du har skrevet server navnet forkert da du konfigurerede, venligst check server navnet og prøv igen.

Jeg kan ikke tilslutte til VPN. Den siger password er forkert (PPTP) eller 'Auth Failed' (OpenVPN/Tunnelblick)?

Dette kan ske hvis du f.eks. er logget ind og mister forbindelsen (f.eks. netværksstikket falder ud) uden at logge af først. Herved kan der gå typisk 5-10 min før serveren beslutter sig for at logge dig ud, og i mellemtiden kan du så desværre ikke logge ind (hvis der går mere end 20 min og du stadig ikke kan tilslutte så kontakt os).
Det kan også ske hvis du allerede tilsluttet fra een computer og så forsøger fra en anden. Du kan kun tilslutte fra een computer ad gangen så log af den første og så kan du tilslutte fra den anden.

Den tilslutter ok med OpenVPN men kan stadig ikke tilgå blokerede websites og min IP adresse ændrer sig ikke.

Det sker som regel hvis OpenVPN-gui ikke bliver kørt som Administrator. Du kan evt. se hvordan det gøres i skridt 9-12 i vores guide her i hjælpe-sektionen.

Du kan checke om den overhovedet router gennem vores server ved at se om din IP adresse ændrer sig. Noter din aktuelle IP adresse her på siden (nederst). Derefter log på VPN'et og hent denne side igen og se om IP adressen har ændret sig.

Husk at genstarte OpenVPN-Gui efter du har sat den til at køre som 'administrator', det kan du gøre ved at vælge 'Exit' fra OpenVPN ikonet eller genstarte computeren. Hver gang du starter Windows vil den i øvrigt spørge om lov til at foretage ændringer og det skal du så give tilladelse til.

Hastigheden er langsom når jeg bruger VPN. Hvorfor?

Generelt kan der være flere grunde til hastighedsproblemer:

1) Hvis din computer ikke er kraftig nok. Da forbindelsen er krypteret skal din computer bruge extra kræfter på at de-kryptere det den modtager. Hvis du har en lille notebook computer eller en mobil enhed så kan dette være årsagen. Prøv derfor evt. med en større computer på den samme forbindelse og se om det ændrer noget. Hvis du har konfigureret forbindelsen på din router kan det være den der er for lille/svag (prøv i stedet at konfigurere din computer direkte).

2) Hvis din internet udbyder begrænser hastigheden på PPTP og OpenVPN. Visse internet udbydere begrænser hastigheden bevidst da mange VPN brugere bruger en del båndbredde. For at udelukke dette, prøv evt. din computer på en anden forbindelse hos en anden udbyder (hos en bekendt, på arbejdet, på en cafe osv) hvis du har muligheden. Det er mest udbredt at PPTP bliver begrænset men det er også muligt at begrænse OpenVPN men det er færre der gør dette da det er mere besværligt/dyrt. Prøv evt. OpenVPN og brug 'Restrictive' serveren, den er sværest at begrænse i hastighed (men det er dog stadig muligt). Du kan evt. ændre 'Alternate' serveren til at bruge port 443 i stedet for 80, kontakt kundesupport for hjælp til dette.

3) Hvis din hastighedsmåling er forkert. Hastighedsmåling kan være ret misvisende nogle gange.
F.eks. kan det være at forbindelsen mellem din internet udbyder og den server du hastighedsmåler op mod tilfældigvis er langsom. Det er derfor vigtigt at hastighedsmåle flere gange og sammenligne resultaterne. Hvis du bruger speedtest.net så tag flere målinger til forskellige servere og udregn et gennemsnit.
Ved hastighedstest til Danmark kan vi anbefale hastighedstest.tdc.dk.

4) Hvis du oplever lav hastighed ved download med BitTorrent kan det være fordi de fleste seedere er bag firewall og det er du også når du er på VPN. Desværre er det ikke muligt at åbne for en port så udefra kommende kan tilslutte din computer direkte (hvilket ellers kan øge hastigheden markant). Prøv at download andre filer med mange seedere og se om hastigheden er anderledes ved dem.

Hvorfor stiger ping-tiden (latens) når jeg tilslutter med VPN?

Det er helt normalt for ping-tiden (latens) at stige når du bruger VPN.
Ping-tiden (latens) betyder simpelthen bare den tid det tager for signalet at gå fra din computer til en server og tilbage igen. Når du tilslutter til en VPN server så skal signalet gå til VPN serveren først, derefter til den aktuelle website og tilbage til VPN serveren og så tilbage til til computer. Hvis du f.eks. befinder dig i USA og bruger en VPN server i Storbritannien til at tilgå en webserver i USA. Sǻ skal signalet over atlanten fire gange: 1) Fra din computer til VPN serveren. 2) Fra VPN serveren til websiten. 3) Fra websiten til VPN serveren og 4 fra VPN serveren til din computer.
Da signalet rejser næsten med lysets hastighed og da der ikke er nogen mulighed for os at ændre på dette (endnu) så er der ikke noget vi kan gøre ved det desværre.

Hvis du kan, så brug en VPN server der er tættest på dig (eller på den website du benytter) som muligt. Dette vil reducere latens-tiden (ping tiden).

Bemærk også at signalet nogle gange går via en satellit som så har endnu højere latens-tid. Det kommer helt an på hvor du tilslutter fra og hvor den service du bruger befinder sig.Sikkerhed

Hvis jeg bruger BitTorrent, er jeg så stadig anonym?

Ja. Andre kan kun se IP adressen på vores VPN server og ikke din.

Hvordan kan jeg stole på det er krypteret og kan i aflytte mine data?

Vi har to forskellige tilslutningsmetoder med hver deres kryptering. Tunnelblick til Mac og OpenVPN til Windows er begge OpenVPN klienter (en åben standard) som benytter AES-256bit kryptering (meget stærkt) og ellers hvis du tilslutter med PPTP (kan gøres uden videre fra de fleste operativ systemer, inkl. iPhone/iPad(Android osv.) så bruges der MPPE 128bit kryptering (mindre stærk, men stadig stærk).

For at kunne se at din forbindelse rent faktisk er krypteret så er det bedste nok at kigge i logfilen.

På OpenVPN/Tunnelblik:

Tunnelblik og OpenVPN har sin egen logfil der viser de samme ting når du logger på. Du kan finde logfilen i samme menu som der hvor du vælger at tilslutte en server. Den er ret lang så du skal lede efter noget der ligner følgende:

Data Channel Encrypt: Cipher 'AES-256-CBC' initialized with 256 bit key

Data Channel Encrypt: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication

Data Channel Decrypt: Cipher 'AES-256-CBC' initialized with 256 bit key

Data Channel Decrypt: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication

Control Channel: TLSv1, cipher TLSv1/SSLv3 DHE-RSA-AES256-SHA, 1024 bit RSA

Som det ses er der to 'kanaler' en 'Data' kanal hvor alt din internet trafik sendes og en 'Control' kanal der sender nogle kontrol-signaler frem og tilbage for at styre trafikken. Her viser den at den bruger 'AES-256-CBC' kryptering på data-kanalen med en 256bit nøgle. På kontrol-kanalen bruger den TLS som også er 256bit AES kryptering med en 1024bit nøgle.

Du kan læse mere om AES her: https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Advanced_Encryption_Standard
og TLS her: https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Transport_Layer_Security

Med PPTP:

Det svinger lidt på de forskellige operativ-systemer men generelt når du er tilsluttet kan du vælge at se 'Status' som så vil vise at den bruger MPPE kryptering ved 128bit. Du kan i øvrigt i PPTP opsætningen sætte den til at bruge 'Stærkeste kryptering' i stedet for 'Automatisk' , det vil ikke ændre på noget som sådan men så kan du sikre dig at den faktisk bruger 128bit kryptering for hvis nu vores servere slet ikke bruger kryptering (dette er en mulighed i PPTP) så vil den slet ikke tilslutte (det vil den ellers gøre hvis den er sat til 'Automatisk').

Du kan læse mere om MPPE kryptering her: https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/MPPE

Mht. om vi kan afgøre hvilken type data du sender/modtager eller om kan se disse data så er det i princippet teknisk muligt for os. Det skal dog understreges at det vil være strengt ulovligt for os at aflæse disse data-strømme, ligesom det også er ulovligt for din internet-udbyder at gøre det samme. Da det er fra vores Danske selskab at vi tilgår VPN serverne (mhb. på administration) så falder vi under Dansk lovgivning på dette område. Det skal også understreges at hele sikkerheden omkring en VPN også ligger i at selvom f.eks. myndighederne skulle aflytte data-trafikken fra vores server så vil de kun kunne se hvilken data der sendes/modtages men ikke afgøre hvem af brugerne der sender/modtager den data. Det er fordi at der altid er en del brugere på systemet på samme tid og de vil ikke kunne afgøre at en given data-strøm hører til en bestemt bruger.

Kan nogen på den samme netværk som mig se hvad jeg laver på nettet?

Hvis i benytter hver sin computer på det samme netværk (altså hvis overvågeren ikke har adgang til din computer, men overvåger netværket mens du bruger det), og hvis du så benytter vores VPN så kan overvågeren IKKE se hvad du foretager dig så længe du er tilsluttet VPN. Når du tilslutter VPN så bliver der skabt en direkte krypteret forbindelse fra din computer til vores server og så sendes alt igennem denne 'tunnel' og ingen kan følge med i hvad du laver eller hvad du søger på osv.

Hvis i bruger den samme computer (altså hvis overvågeren har adgang til din computer), så kan han/hun ret nemt se hvad du har lavet og søgt på også selv om du bruger VPN. Din computer gemmer nemlig alle de websider du har været inde på. Du kan dog fortælle din webbrowser at den skal slette alt det den har gemt ved at vælge at tømme 'cachen' (clear chache, i Firefox kaldet 'Clear private data' i tools menuen). Alternativt kan du bruge din browsers 'incognito' mode (f.eks. i Chrome kan du vælge at åbne et 'incognito' vindue) som så gør at den ikke gemmer noget at det du foretager dig i det vindue.

Bemærk også at overvågeren evt. kan have installeret et spion-program på din computer som så vil gøre ham/hende i stand til at se hvad du laver også selv om du benytter VPN. Det anbefales derfor at bruge noget anti-malware software som f.eks. den gratis LavaSoft Ad-aware (virker som et antivirus program) og findes her: http://www.lavasoft.com/ samt selvfølgelig alm. antivirus program (den gratis AVG Free anbefales). Disse programmer vil tilsammen sandsynligvis kunne opdage de fleste spionprogrammer.Min Konto

Jeg har glemt mit password, hvordan kan jeg finde ud af det?

Der findes et link på Min Konto siden til dette, eller klik her. Du skal blot indtaste den email-adresse du brugte da du købte kontoen og så sender vi dig detaljerne med det samme.
Hvis du ikke har adgang til den email-adresse du brugte da du købte kontoen så kontakt venligst kundesupport da vi så bliver nødt til at verificere at du er den retmessige ejer til kontoen.

Jeg har skiftet mit password og nu kan jeg ikke tilslutte VPN serveren.

Det kommer lidt an på hvad du syntes er nemmest og hvad din præcise situation er, men du kan prøve en af følgende:

1) Ændre dit password tilbage til det oprindelige, din installation burde så med det samme virke igen.

2) Hvis du tilslutter med OpenVPN for Windows så download installationsprogrammet igen og gen-installer oveni den gamle installation. Installationsprogrammet er brugertilpasset og indeholder automatisk dit nuværende password.

3) Hvis du tilslutter med Tunnelblick for Mac så burde den spørge dig hvad dit nye password er når du prøver at tilslutte.

4) Hvis du tilslutter med PPTP så burde den spørge dig hvad dit nye password er når du prøver at tilslutte.
Spørg Os

Vi er klar til at besvare dine spørgsmål og hjælpe med installationen.

Det er bedst at sende os en email, vi svarer de fleste mails inden for få timer af modtagelsen og mange meget hurtigere. Du kan også ringe til os men ofte virker email bedre da vi måske skal sende dig detaljerede instruktioner og links osv.

Du kan kontakte os fra kontaktsiden